Meer ruimte met een aanbouw van Lips Aannemersbedrijf

Verhuizen, verbouwen of aanbouwen?

U wilt meer ruimte, maar wilt niet verhuizen. Een ruimere woonkamer, een grotere keuken of een speelkamer voor de kinderen? Met een aanbouw van Lips Aannemersbedrijf maakt u van uw eigen woning weer een nieuw huis. Een extra stuk aan uw woning plaatsen kan op veel manieren. Lips Aannemersbedrijf kan samen met u kijken naar de regelgeving in uw gemeente en naar de mogelijkheden bij uw huis.

Een uitbouw is een enorme aanwinst voor uw huis en uw leefcomfort. Lips Aannemersbedrijf kan iedere soort aanbouw voor u realiseren.

 • Waardevermeerdering van uw huis
 • Meer ruimte in uw bestaande huis
 • In bestaande stijl
 • Meer licht in uw woning

Meer natuurlijk daglicht

Veel onderzoeken zijn er gedaan naar de heilzame werking van daglicht op de gezondheid. Daarom is een aanbouw met een grote glazen schuifpui of extra ramen niet alleen winst in ruimte, maar is ook nog eens goed voor uw gezondheid en zorgt ervoor dat u productiever en energieker bent!

Haal de zon binnen met extra ramen of het gebruik van grote schuifpuien. Of ga een stap verder en creëer de optimale lichtinval met een combinatie van een glazen dak of skylight.

 

Meer ruimte en extra licht in huis?

Naadloos aanbouwen

Lips Aannemersbedrijf kan uw aanbouw casco opleveren, maar wij kunnen zeker nog een stap verder gaan. Na het bouwen van de aanbouw kunnen we deze naadloos integreren met de bestaande bouw door het stucwerk voor u te regelen en bijvoorbeeld uw vloer te verlengen in het aangebouwde gedeelte. We houden overal rekening mee. Leidingen, stucwerk, plafond, etc.

Aanbouw of uitbouw

Wat is het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw? Bij een aanbouw wordt er een aparte ruimte aangebouwd. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een garage, dichte keuken, bijkeuken etc. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte vergroot. Denk dan aan de woonkamer of keuken bijvoorbeeld.

Maatwerk of Prefab

De snelste en goedkopere manier om een aanbouw te plaatsen is een prefabconstructie. Lips Aannemersbedrijf kan u helpen met het realiseren van een prefab oplossing. Als u meer op zoek bent naar een unieke – gepersonaliseerde – aanbouw dan is maatwerk de keuze voor u.

Maatwerk

Heeft u specifieke wensen? Lips Aannemersbedrijf is gespecialiseerd in maatwerk aan- en uitbouw. Omdat we als aannemersbedrijf dagelijks werken met vakmensen op alle onderdelen van de bouw, kunnen wij u een perfect eindresultaat garanderen. We luisteren graag naar uw wensen om een voorstel te kunnen maken dat hierbij aansluit. Uiteraard geheel vrijblijvend!

Houten bouw

Het is ook mogelijk om een aanbouw van hout te maken. Dit is sneller en goedkoper omdat er niet gemetseld hoeft te worden en bovendien hoeft de fundering minder sterk te zijn. Een houten aanbouw geeft een mooi landelijke uitstraling. Houten aanbouw kunnen ook in prefab en maatwerk geleverd worden

Meer ruimte en extra licht in huis?

Kozijnen

Voor kozijnen heeft Lips Aannemersbedrijf alle kennis in huis. Wij kunnen ieder ontwerp uitwerken in een AutoCAD tekening zodat u van te voren kunt zien hoe een bepaalde keuze eruit zal zien. Bovendien kan Lips Aannemersbedrijf al uw machinale timmerwerk uitvoeren. We kunnen u antwoord geven en een oplossing bieden voor:

 • kozijn levering zowel hout, kunststof en aluminium
 • machinaal timmerwerk
 • levering glas
 • professioneel hang- en sluitwerk
 • schilderwerken
 • montage kozijnen

Aanbouw vergunning

Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de bouwregels in uw gemeente voordat je begint met een aanbouw. Lips Aannemersbedrijf kan voor u uitzoeken of het in uw gemeente noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen. Soms is het mogelijk om vergunningvrij te bouwen.

U mag een aanbouw vergunningvrij plaatsen aan de achterkant van uw huis wanneer deze niet dieper is dan 4 meter en niet hoger dan 5 meter.

Een aanbouw plaatsen aan de achterkant van jouw huis is vaak vrijgesteld van vergunningen. Mits de aanbouw niet dieper is dan 4 meter, en hoger dan 5 meter. U kunt op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een vergunningcheck doen. Hier kunt u zien of er vergunningen nodig zijn om een aanbouw te realiseren in uw gemeente. Voor een aanbouw aan de voorkant of zijkant van een woning is bijna altijd een vergunning nodig.

Sloopwerk of Asbest

Heb je asbest in of wil je meer dan 10m3 sloopafval, dan moet u uw de gemeente hierover informeren. Het kan voorkomen dat de gemeente een sloopvergunning verplicht. Dit verplicht de gemeente op basis van bestemmingsplannen of de Monumentenwet.

Lips Aannemersbedrijf. De aanbouw specialisten in uw regio

Een aanbouw ontwerpen en bouwen is een specialistisch karwei. Specialisten helpen jou hierbij. Op basis van jouw wensen zal er een prachtige aanbouw gebouwd worden die de woonruimte vergroot. Lips Aannemersbedrijf zorgt ervoor dat u van ieder vierkante meter in uw huis geniet!

Meer ruimte en extra licht in huis?

Veranda in plaats van een serre of aanbouw?

 • In plaats van een serre of aanbouw, kun je ook kiezen voor een veranda overwegen. Het bouwen van een veranda is meestal een stuk goedkoper dan een aanbouw, maar biedt niet het echte binnengevoel van een serre of aanbouw.
 • Een veranda mag over het algemeen zonder vergunning gebouwd worden. Het aanbouwen mag niet altijd zonder vergunning. Dit kan zelfs per gemeente verschillen. Neem het zekere voor het onzekere en doe de vergunningscheck.