Het hele jaar buiten genieten onder een veranda van Lips Aannemersbedrijf

Met een veranda kun je al buiten zitten met 20 ºC. Een veranda is een slimme investering. Waar je in Nederland gemiddeld 25 dagen buiten kunt zitten, kun je dit met een goede veranda indeling verhogen naar 365 dagen. ‘s Ochtends lekker met een kopje koffie en de krant of in het weekend met vrienden en familie bij de barbecue.

De veranda’s van Lips Aannemersbedrijf zorgen voor de juiste sfeer en worden op maat gemaakt. Geen duizend in een dozijn fabrieks-veranda’s, maar degelijk vakwerk. Door het toevoegen van een haard of wellicht een mooie braai en glazen schuifdeuren zit je zelfs nog met een glimlach naar de sneeuw te kijken onder je veranda.

  • Meer genieten van je tuin
  • Vergroot je woonruimte
  • Het hele jaar een vakantiegevoel

Wil jij ook het hele jaar een vakantiegevoel?

Een vakantiegevoel met een veranda aan huis

Het is om meerdere redenen interessant om de keuze te maken voor een klassieke veranda of houten veranda aan huis. Zo geniet je meer van je tuin en ben je ook langere tijd lekker in de buitenlucht. Verder vergroot een overkapping ook je woonruimte en heb je het gehele jaar door een soort vakantiegevoel. Dit realiseer je onder meer door je overkapping te combineren met een infrarood heater. In de zomer daarentegen geniet je juist van meer schaduw, waardoor de kans op oververhitting een stuk kleiner is.

Wil je ook dit vakantiegevoel in je eigen huis? Creëer dit met een maatwerk-veranda van Lips Aannemersbedrijf in de regio Arnhem.

Veranda prijzen – Welke investering is nodig?

Je wilt natuurlijk heel graag een idee hebben over de totale kosten van deze benodigde investering. Helaas is het bijna onmogelijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: hoeveel euro’s ben ik hieraan kwijt? Dit komt omdat er zoveel factoren aanwezig zijn bij het maken en plaatsen van een overkapping die de prijs beïnvloeden, dat het geven van een gemiddelde prijs voor het plaatsen hiervan je wel eens op het verkeerde been zou kunnen zetten. Bij Lips Aannemersbedrijf bieden we je daarom een écht geheel vrijblijvend adviesgesprek aan, zodat we jouw wensen in kaart kunnen brengen en een reële prijs kunnen geven voor bijvoorbeeld een houten veranda of klassieke veranda.

Wat bepaalt de prijs van een veranda

  • Soort veranda
  • Uiteraard de grootte van de veranda
  • Gebruikte materialen
  • Ondergrond waarop de veranda gebouwd wordt
  • Afwerking van de veranda. Wil je de veranda kunnen afsluiten met mooie sliding doors bijvoorbeeld

Nog meer comfort bij je aanbouw

Een veranda bouwen is natuurlijk al een mooie uitbreiding van je leefruimte bij je huis, maar door toevoeging van bijvoorbeeld schuifdeuren, een buitenkeuken of een buitenhaard breng je je veranda al snel naar een hoger level. Verder kun je ook denken aan het aanbrengen van verwarming, het perfect isoleren van de aanbouw of het gebruik van onder meer raw tegels. Dit zijn unieke en karakteristieke tegels die alles voorzien van een luxe uitstraling.

Hoe maak je het echt jouw thuis?

Zowel verlichting als planten spelen een belangrijke rol bij de inrichting. Daardoor kun je er echt jouw plekje van maken. Wil je ook dit thuisgevoel? Houd bij je keuze voor veranda-verlichting rekening met de natuurlijke lichtinval. Je kunt overwegen om een lichtstraal in het dak aan te brengen. Daarnaast bevorderen zowel warm als indirect licht de romantische sfeer buiten en dit kan het vakantiegevoel optimaal bevorderen. Juist dat zorgt ervoor dat je graag langer buiten wilt zitten.

Natuurlijk mogen ook planten niet ontbreken in dit verlengstuk van je woning. Exotische planten doen het altijd goed, maar hebben wel allen een eigen verzorging nodig. Olijfboompjes, vijgen, vetplanten, citrusbomen en palmbomen geven het geheel een zonnige uitstraling. In een leef-veranda kun je het beste kiezen voor tropische planten, bijvoorbeeld orchideen, varens en bekerplanten. Deze planten komen het meest tot hun recht in een constante temperatuur. Is de aanbouw geen volwaardige leefruimte? Dan is de keuze voor subtropische planten snel gemaakt. Denk onder meer aan een ficus, skeletplant en cactussen.

Next level relaxen met onze luxe opties

Wat is de meest geschikte plaats voor je veranda?

Lips Aannemersbedrijf denkt altijd graag met je mee. Wil je een beschutte plek in de zomer of wil je juist het gehele jaar buiten kunnen zitten? Wil je een buitenkeuken of een plaats waar je planten het goed doen? Al deze zaken beïnvloeden de plaats waar je het beste je overkapping kunt plaatsen. Eentje op het zuiden lijkt in eerste instantie wellicht het meest logisch, maar let op: in de zomer kunnen de temperaturen daar erg oplopen. Daarom voorzien wij je bij Lips Aannemersbedrijf graag van goed advies.

Waar letten we op bij het bouwen van een (houten) aanbouw?

Een veranda bouwen brengt natuurlijk allerlei aandachtspunten met zich mee. Wij zetten een aantal zaken voor je op een rij:

1. Fundering
De fundering speelt altijd een cruciale rol. Kijk daarom goed naar de draagkracht van de grond. Verder is het belangrijk om vorstvrij te funderen. Gelukkig weten we daar bij Lips aannemersbedrijf alles van en geven daarom graag advies op maat.

2. Houtsoort en dakbedekking
Douglas hout doet het eigenlijk altijd goed bij een aanbouw of overkapping. Belangrijk is echter dat je kiest wat je mooi vindt. Wij kunnen je daarnaast alles vertellen over de duurzaamheid van een bepaalde houtsoort en de sterkte van een bepaalde klasse. Glas is als dakbedekking ideaal als je voorkeur uitgaat naar een open constructie. Voor een gesloten geheel kies je bijvoorbeeld voor dakbedekking van zink, rubber of dakpannen.

3. Buitenveranda of aanbouw
In plaats van een houten veranda kun je ook kiezen voor een aanbouw (interne link). Het bouwen van een klassieke veranda is echter meestal een stuk goedkoper dan een aanbouw. De keuze is hierin aan jou.

4. Vergunning
Het plaatsen van een aanbouw kan niet altijd zonder vergunning. Dit kan per gemeente of woonplaats verschillen. Neem dit serieus en doe de vergunningscheck bij de gemeente waarin jij woont.

5. Waardevermeerdering van je huis
Een aanbouw zorgt voor extra vierkante meters. Hoe meer ruimte, hoe hoger de waarde van je huis. Dit kan relevant zijn bij een eventuele verkoop in de toekomst.

6. Verbouwing financieren
Een verbouwing of veranda prijzen kun je flink naar beneden brengen door het geheel slim te financieren, bijvoorbeeld met een verhoging van je hypotheek. Kijk voor meer opties op: https://www.obvion.nl/Wonen/Verbouwen.htm. Daarnaast kun je ook een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten, mits je inkomen dat natuurlijk toelaat.

Ben je toe aan meer leefruimte in en om je huis?